Home | Contact

Tekst, fotografie, kartografie

Tekst, fotografie, kartografie

Tekst

Natuurlijk valt er bij elke route heel veel te vertellen. Niet elke bezoeker zit daar echter op te wachte. Voor de een volstaat een eenvoudig informatiepaneel of lessenaar met een overzichtsplattegrond en informatie bij het startpunt. Een ander heeft liever over allerlei beziens- en wetenswaardigheden onderweg informatie, dan past een brochure om vooraf of onderweg te lezen. Wij hebben veel ervaring met het maken van brochures (formaat A5 en 12 tot 20 pagina's) waarin naast informatie ook kleine kijk- of doe opdrachten aan de wandelaar worden gegeven. In de brochures kunnen ook determinatietabellen worden opgenomen.

Om grote ruchtbaarheid te geven aan een route is de flyer een geëigend middel, aangezien deze met niet al te veel kosten op veel plaatsen verspreid kan worden. U vraagt zo bij veel potentiële bezoekers om aandacht voor de route. Een aantrekkelijke lay-out en gebruik van mooie foto's levert het gewenste resultaat.

Fotografie

Foto's geven een voorproefje van wat er te verwachten is langs een route. Door kleur en compositie zijn ze motiverende elementen om aan een route te beginnen. U kunt zelf uw foto's aanleveren bij informatiepanelen, flyers of brochures, mits ze het juiste formaat hebben; graag overleg daarover. Wij kunnen voor u de juiste foto's maken.

Kartografie

Voor informatiepanelen moeten kaarten vaak op maat gemaakt worden. Dit omdat bestaande kaarten veel te veel informatie bevatten die de wandelaar alleen maar als verwarrend ervaart. De uiteindelijke kaart zal vooral veel details bevatten die nuttig zijn voor de wandelaar. Het is belangrijk om zeer selectief te zijn met de keuze van gegevens, die voor de gebruiker van belang zijn.

Zo moeten bv. voor de wandelaar belangrijke zaken, als haltes openbaar vervoer, stations en parkeerplaatsen duidelijk aangegeven zijn, evenals horecagelegenheden langs of dichtbij de route. Uiteindelijk wordt de kaart als plattegrond opgenomen in het informatiepaneel, de brochure of flyer tezamen met begeleidende teksten.